EZ A FÉRFI TÍZ ÉVIG ÉLT TESTE FOGSÁGÁBAN. NEM TUDOTT SE MOZOGNI, SE BESZÉLNI, DE MINDENT ÉRZÉKELT, AMIT VELE MŰVELTEK!

Kövesse a friss cikkeket:

Martin Pistoriusnak hívják a férfit, akinek közel 10 évig volt rémálom az élete. Úgy feküdt egy kórházi ágyon, hogy mindenki azt hitte, kómában van, miközben ő mindent hallott és érzékelt. Lehet ennél kilátástalanabb valaki helyzete?

capture-20160715-103901

12 éves korában kezdődött minden, mikor egy ártalmatlannak tűnő torokfájásból tragédia lett. A mai napig nem tudják orvosai a pontos okát annak, hogy a fiú miért gyengült le, került először kerekesszékbe, majd zuhant kómába, még így utólag sem!

14 éves korában aztán egy súlyos beteg gyerekekkel foglalkozó intézménybe került, ahol évekig gondozták.

És itt történt az a hangtalan csoda, amit senki nem vett észre: Martin felébredt!

Hiába nem beszélt, nem mozgott, teljes mértékben hallotta és érzékelte a körülötte levő történéseket. Hiába tekinthető ez csodának, a rémálom is itt vette kezdetét:

16 évesen folyamatos zaklatásnak volt kitéve!

“Az ápolók rendszeresen meghúzták a hajam, hogy könnyezzek, tűzforró teát itattak velem, a fémkanalat hozzáütötték a fogaimhoz, annyira erőltették, hogy egyek. Amikor emiatt elhánytam magam, üvöltöttek velem, hogy mennyire semmirekellő vagyok. Aztán ott voltak a szexuális visszaélések a gondozónők részéről, akiknek elvileg ápolniuk kellett volna engem” – vallja be Martin, aki viszontagságos éveiről Ghost boy (Néma üvöltés) címmel könyvet is írt.

Martin még valószínű ma is így élne, ha nővére nem veszi észre, hogy a fiú kommunikálni szeretne, és valójában ébren van. Szakemberek segítségével Martinnak idővel sikerült talpra állnia testileg és lelkileg is, azonban a szenvedésekkel teli időszakot soha nem fogja elfelejteni. A jelenleg 39 éves férfi mára családot alapított, lediplomázott, de így is 14 ezer kilométerre kellett költöznie otthonától, hogy semmi sem emlékeztesse erre a borzalmas időszakra.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

Forrás: vilaghalo.info

×
Lájkold Facebook oldalunkat!
Nagyra értékeljük!
Köszönöm, nem
×
Did you like it?
Share it on Facebook
No Thanks
x
Kövessen minket: