Először nem talált az orvos a nő mellében semmit, majd sokkot kapott! Nőknek kötelező cikk!

Kövesse a friss cikkeket:

loading...

A hölgy panaszaival orvoshoz fordult. Az orvos nem talált először semmilyen csomót, vagy elváltozást, így nem tudott semmit tenni. Ezt követően az orvost is meglepte, amit talált!

Ha van olyan betegség, amitől minden ember retteg, az a rák. A nők különösen nagy százaléka fél a mellráktól, és jó okkal: ez a típusú daganat még megfelelő kezelés mellett is végzetes lehet.

cici

Ennek ellenére is: a korai felismerésről alig esik szó. Amikor a Melbourne-ben élő Kylie Armstrong észrevette az első apró változást a mellében, rögtön felkereste az orvosát. De a doktornő nem érzett csomót, így hazaküldte az ausztrál asszonyt. Nem sokkal később Kylie ezt írta ki Facebookra:

„Kérlek, nézzétek meg jól ezt a képet. Ez a 3 nagyon-nagyon apró BEMÉLYEDÉS a mell alján a MELLRÁK JELE. Így néz ki az ÉN MELLRÁKOM. Nem éreztem csomót. A háziorvos sem érzett csomót.

Viszont meghallgatott, amikor elmondtam, hogy a mellem máshogy néz ki, mint normálisan, és hogy amikor felemelem a karom, nagyon-nagyon apró gödröcskéket látok a mellem alsó részén.

A háziorvos elküldött mammográfiára, hogy biztosak legyünk. Nem volt egyértelmű a felvétel, ezért továbbküldtek ultrahangra is. Az ultrahang megtalálta a rákos daganatot mélyen a mellemben, az izomhoz közel.

Ez a 3 apró gödör feje tetejére állította az életemet és a családom életét is. Meg vagyunk döbbenve, néha megnémulunk, érzelgősek vagyunk, sokszor úgy teszünk, mintha minden rendben lenne, mintha ez az egész nem is velünk történne, próbálunk minél több információt begyűjteni, küszködünk a tesztekkel, sírunk, próbáljuk normálisan folytatni az életünket.

Mérgesek vagyunk és szomorúak. Több kérdésünk van, mint válaszunk. Mindent megteszünk, hogy megbirkózzunk a helyzettel. Az üzenetek és a telefonhívások néha segítenek, néha megríkatnak engem, a férjemet és a gyerekeinket.

Azért osztom meg mindezt veletek, mert szeretném, ha mindannyian tudnátok: a mellrák nem mindig egy jól kitapintható csomó. Kérlek benneteket, rögtön forduljatok a háziorvosotokhoz, ha BÁRMILYEN változást észleltek a melletekben. Életet menthet. Kérlek, oszd meg te is és segíts felhívni a figyelmet az első jelekre.”

Legyetek nagyon elővigyázatosak, hívjátok fel az ismerőseitek figyelmét is! Előzzük meg a nagyobb bajt!

Forrás: napitrend.blogspot.hu

Kövesse a friss cikkeket:

loading...
×
Lájkold Facebook oldalunkat!
Nagyra értékeljük!
Köszönöm, nem
×
Did you like it?
Share it on Facebook
No Thanks
x
Kövessen minket: