A fia furcsán viselkedett, miután kint volt játszani. 2 nappal később ezt látta meg a fején.

Kövesse a friss cikkeket:

Amit Tiffany Rivera (USA) talált a 10 éves fián, az minden anya legrosszabb rémálma. Minden szülőnek el kell gondolkoznia az alábbi üzeneten, amit Tiffany osztott meg a Facebookon 2016 április 14-én: “2016 március 21-én hétfőn a 10 éves fiam, Jaden, sisak nélkül kerékpározott. Miközben kerékpározott, leesett a bicikliről, és felhorzsolta a könyökét és a térdét. Amikor megkérdezték tőle, hogy bármije fáj e, csak a könyökére és a térdére panaszkodott. Nem mutatta jelét traumának, így folytatta tovább a napját.

Ugorjunk 2016 március 23-a, szerda reggelre, amikor is Jaden felébredt, és fejfájásra panaszkodott. Nagyon letargikusnak látszott, ami nem volt szokásos egyáltalán. Minden amit Jaden akart, csak feküdni, és nem akart enni semmit. Miután jobban megnéztem Jadent, észrevettem egy duzzanatot a jobb halántékán.

a8916db42e162a8b3e1f4d7dc63454d8

Úgy döntöttem, hogy azonnal kórházba viszem. Abban a pillanatban, ahogy Jaden beszállt az autóba, elkezdett hányni. Miután Jaden megérkezett Saint Mary Gyermekkórházba, azonnal CT-vizsgálatot hajtottak végre rajta. A diagnózis jobb oldali koponyatörést és temporalis haematomát állapított meg. Az orvosok elmagyarázták, hogy a fiamat azonnal meg kell műteni, hogy megpróbálják megmenteni az életét. Az esélye, hogy túléli a műtétet 50/50 százalék volt.

d1100fbd048b33d18af62e51b4ded853

A műtét során kiderült, hogy a sérülés sokkal kiterjedtebb, mint a felvétel mutatta: vérömlenyt találtak a fiam fejében. Úgy gondolták az orvosok, hogy a műtét másfél órát fog igénybe venni, de ehelyett két és fél óráig tartott. Azt mondta a sebész és más orvosok, hogy egy csoda, hogy túlélte. Április 5-én Jaden 11 éves lett, és szinte semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett.

a02ef59e29b7b7d40c4f4ab7f0566709

Ezt abban a reményben mondom el, hogy felhívjam a figyelmet az összes gyereknek és felnőttnek, hogy miért kell viselni a sisakot. Segíts másoknak, hogy tisztában legyenek a veszélyekkel, mi történhet, ha megfelelő biztonsági eszközök nélkül engedjük biciklizni gyermekeinket. Ez bárkivel megtörténhet! A fiam sérülése olyan mértékű volt, mintha egy motorbalesetben szenvedett volna! Egy érv a kötelező sisak használathoz: Egy tanulmány szerint több, mint 1800 gyerek szenvedett kerékpáros balesetet 2002 és 2012 között – mintegy 30 gyermek hal meg évente balesetekben és 30 százalékuk szenved fejsérülést. Jaden balesete legyen egy figyelmeztetés, hogy minden szülő figyeljen oda, és ne hagyja a gyermekét sisak nélkül kerékpározni. Segítségünk azzal, hogy megosszuk az anyuka üzenetét.

Forrás: http://harmonikum.com/

Kövesse a friss cikkeket:

×
Lájkold Facebook oldalunkat!
Nagyra értékeljük!
Köszönöm, nem
×
Did you like it?
Share it on Facebook
No Thanks
x
Kövessen minket: