A 160 ÉVES EMBER ELÁRULJA, MI A HOSSZÚ ÉLET TITKA!

Kövesse a friss cikkeket:

loading...

Létezik egy nép, ahol nem ismertek a betegségek, nincs daganatos megbetegedés, sem érrendszeri problémák, de még klimax sem. Az emberek jelentős része megéli a 100 éves kort, de ez nem látszik rajtuk. Kevésbé ráncosodnak, évtizedeket letagadhatnának a korukból. A férfiak még 90 évesen is nemzőképesek, egészségesek és fittek. Ez a nép Pakisztán északi csücskében, egy Hunza nevű helyen él.

Hunza népe egy völgyben él, amit hatalmas hegyek határolnak, évszázadokig el voltak zárva a civilizációtól és talán ez a szerencséjük! Az ott élők szerint volt 160 éves lakosuk is! Nem ritka az sem, hogy a nők 60 éves koruk fölött szülnek!

Mi a hunzák hosszú és egészséges életének a titka? Hogy lehet megélni a 160 éves kort?
Az étkezés! Mivel hosszú ideig a völgyben éltek, a világ többi részétől elhatárolva, olyan ételeket fogyasztottak, amik megteremtek náluk. A hunzák szinte mindent nyersen esznek, nem fogyasztanak cukrot, sót. Húst csak nagyon ritkán esznek. Rengeteg gyümölcs és zöldség terem náluk, ezt fogyasztják télen, nyáron. A téli időszakra felkészülnek, ilyenkor szárítva, aszalva fogyasztják a nyáron megtermett finomságokat.

A napi étkezésük folyamán sárga- és őszibarackot, almát, körtét, cseresznyét, fügét, szedret, szőlőt, dinnyét fogyasztanak. A gabonafélék közül megterem náluk a búza, az árpa, a hajdina és a köles is. A répa, a paszternák, a babfélék, a csicseriborsó, a lencse és a saláta is mindennapi élelmeik közé tartozik. Az ételeiket gyógyfüvekkel, zöld fűszerekkel ízesítik.

A zöldségek és a gyümölcsök legnagyobb részét nyersen fogyasztják. A főtt ételeiket, például a köleskását is friss, vagy szárított gyümölcsökkel eszik.

A sárgabarack fáikról világhírűek, ezt a gyümölcsöt nagy mennyiségben fogyasztják. Még a magját is felhasználják. A magokat szárítva fogyasztják, sőt olajat is sajtolnak belőle és ezzel kenik be a bőrüket.

Az ott élők szerint a sárgabaracknak köszönhetik hosszú életüket! A kutatók szerint mivel sok csonthéjas gyümölcsöt esznek, a bennük lévő anyagoknak köszönhetően elkerülik őket a súlyos betegségek, mint a rák. A táplálékuk B vitaminokban gazdag, ami nagyon fontos az egészségügyi problémák megelőzésének érdekében. A Hunza nép az előírt napi vitamin és ásványi anyag mennyiség többszörösét fogyasztja el. Sok időt töltenek a napon, de nincsenek bőrbetegségeik. A kutatók azt gondolják, ez is a vitamindús táplálkozásnak köszönhető.

A hosszú élet titka tehát az egészséges étkezés! Együnk sok barackot, persze nyersen. Érdemes sok gyümölcsöt és zöldséget enni, a feldolgozott élelmiszereket pedig kerülni.

Forrás: bidista.com

Kövesse a friss cikkeket:

loading...
×
Lájkold Facebook oldalunkat!
Nagyra értékeljük!
Köszönöm, nem
×
Did you like it?
Share it on Facebook
No Thanks
x
Kövessen minket: